MalaCrnA Novi član
Broj poruka : 14 Član od : 23.12.2010
| Naslov: Licnost medicinskog radnika Ned Dec 26, 2010 7:21 pm | |
| Kakav treba da je medicinski radnik,kao i svi oni koji rade u medicini tj.kakve osobine treba da ga krase po vasem misljenju? | |
|
opasna_plavusa Novi član
Broj poruka : 4 Član od : 02.01.2011
| Naslov: Re: Licnost medicinskog radnika Ned Jan 02, 2011 7:31 pm | |
| Treba da bude saosjecajna, nesebicna, nepotkupljiva, zaokupljena dobrobiti drugih. A sta ti mislis? Ima li jos? | |
|
MalaCrnA Novi član
| Naslov: Re: Licnost medicinskog radnika Sre Jan 19, 2011 11:08 pm | |
| U zivotu i na svakom poslu i gdje god da smo,bitna je LJUBAV. Nije dovoljno nekog voljeti,potrebno je to pokazati djelima napr.ako volimo roditelje ili sestre,bracu a ne poljubimo ih za laku noc ili dnevno par puta.,oni nece bas osjetiti tu nasu ljubav,znaci potrebna su DJELA LJUBAVI. Tako da u zaposleni u medicini treba da prije svega vole ljude,da su uvijek tu za njih,da popricaju sa njima o necemu mimo njegove bolesti jednostavno da se ljudski ponasaju. A iz ove glavne vrline proizace i sve ostale kao napr.te koji si ti navela. | |
|
Psychon@ut Administrator
Broj poruka : 469 Starost : 35 Lokacija : Chinatown Zanimanje : student biologije Član od : 07.06.2007
| Naslov: Re: Licnost medicinskog radnika Pet Jan 21, 2011 9:48 pm | |
| Koliko u stvarnom životu nailazite na med. radnike koji posjeduju navedene vrline? | |
|
MalaCrnA Novi član
| Naslov: Re: Licnost medicinskog radnika Pon Jan 24, 2011 11:47 pm | |
| Licno ja sam vise naisla na one koji imaju ove vrline,a manji broj ih nije imao. Stvarno ima super med.radnika kojima nije tesko da budu prijatni i ljubazni i koji zaista ISKRENO I OD SRCA rade svoj posao.A od onih manje ljubaznih sam se sklanjala ,dok nisam nastardala Samo je bitno da covjek gradi svoju licnost najbolje sto moze. Veliki pozdrav svima aktivnim clanovima! | |
|
Psychon@ut Administrator
Broj poruka : 469 Starost : 35 Lokacija : Chinatown Zanimanje : student biologije Član od : 07.06.2007
| Naslov: Re: Licnost medicinskog radnika Pet Jan 28, 2011 2:19 am | |
| Kažu da čovjek vidi ono što želi da vidi. Ja nisam mogao a da ne primjetim na praksi mnoštvo medicinskih radnika sa razno-raznim negativnim osobinama. Radili smo sa njima, čak i dolazili u konflikte, iživljavali su se na pacijentima a i na učenicima ... Isto tako bilo je dosta onih koji vole svoj posao istinski, ali oni su skoro uvijek bili na nižim funkcijama(radili su najviše i najteže poslove), skromni i skoro neprimjetni.
| |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Licnost medicinskog radnika | |
| |
|