Ovacije srpskim teniserima! Prekriveni srpskom trobojkom, troje mladih srpskih tenisera Ana Ivanović, Jelena Janković i Novak Djoković, "sezonski šljakeri - to jeste igrači na šljaci", kako ih je duhovito nazvao glumac Sergej Trifunović, izašli su u nedelju uveče na balkon Skupštine grada Beograda, pozdravljeni ovacijama više hiljada Beogradjana.
Ana Ivanović igrala je svoje prvo finale jednog gren slem turnira na Rolan Garosu, a Jelena Janković i Novak Djoković igrali su polufinale na Otvorenom prvenstvu Francuske.
Novak Djoković, pozdravljen skandiranjem devojčica: "Nole, mi te volimo", obećao je nove, još veće uspehe srpskog tenisa.
"Ovo je veliki dan tenisa, velika fešta. Obećavamo da ćemo se vratiti posle Vimbldona. Ana je bila blizu osvajanja prvog gren slema, ali sam siguran da će u narednih godinu dana neko od nas troje doneti ovde gren slem titulu", rekao je Djoković.
Obraćanje masi ispred Skupštine Beograda, Djoković je počeo usklikom: "Srbijaaaaaaaa!"
"Ovo je neverovatan osećaj stajati ovde pred ovoliko ljudi. Hvala vam svima što ste izdvojili vreme i došli da nas pozdravite. Anino finale na Rolan Garosu i Jelenini i moji uspesi, sve to posvećujemo vama i onima koji vredno treniraju i igraju tenis", rekao je svetski teniser broj 4.
Finalistkinja Rolan Garosa Ana Ivanović svima se zahvalila što su došli, a Jelena Janković nije imala snage od silnog uzbudjenja da išta prgovori, samo je pokušala da otpeva pesmu "Molitva" Marije Šerifović, pobednice Pesme Evrovizije.
"Vidimo se posle Vimbldona", poručili su mladi srpski teniseri, a onda zajedno sa okupljenima horski otpevali pesmu "Molitva".
Voditelji programa, glumci Sergej Trifunović i Marko Živić otpevali su svoju "obradu" pesme "Molitva": "Nebo zna, baš kao ja, da će doći dan kad ću pobediti Nadala, kad ću svrgnuti Federera, Rodžera, ra, ra, ra".