| ljubav/zaljubljenost | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
zvrc Supermoderator
Broj poruka : 96 Član od : 30.11.2007
| Naslov: ljubav/zaljubljenost Sre Dec 12, 2007 9:35 pm | |
| ljubav je stanje duha, apstraktno a racionalno, stav prema svijetu zaljubljenost je stanje psihe, konkretno a iracionalno, stav prema predmetu volim zivot u ljude se zaljubljujem | |
|
| |
sandra_ms Novi član
Broj poruka : 11 Član od : 06.01.2008
| |
| |
zvrc Supermoderator
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Uto Jan 08, 2008 12:00 am | |
| jesam, u sve redom | |
|
| |
hejj_bl Doživotni Maršal
Broj poruka : 117 Starost : 35 Lokacija : Banja Luka, Republika Srpska, BiH, Evropa Član od : 09.06.2007
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Uto Jan 08, 2008 1:31 am | |
| - Citat :
- Postoji razlika između 'voljeti' i 'biti zaljubljen' .
Kada je ovo drugo u pitanju, zaljubimo se u neku zamišljenu osobu.. Osmislimo ju, idealizujemo, nadjenemo mu neke osobine, sredimo to u svojoj glavi i sve to damo određenoj osobi, tj. liku koji nam se fizički dopadne... (Uglavnom, mada nije pravilo, desi se i ono naknadno zaljubljivanje, ponekad...) A kada voliš nekoga, znači da si sa tom osobom upravo zbog toga kakva je, sa svim manama i vrlinama...Voliš ga zbog onog što je, a ne kako izgleda... Neko čiji ti fizički izgled više nije ni bitan, već ono što nosi u sebi... zvrc sviđaju mi se tvoja razmišljanja i zaključci, ne samo vezani za ovu temu već i neke druge (religija...).
Mogu ti reći da sam na osnovu nekih tvojih postova došao do mnogih zaključaka, a da toga nisam bio ni svjestan...i takođe sam shvatio da nisam dovoljno dobar u zaključivanju i razumijevanju određenih stvari (veliki minus za mene)...eto...iskreno.
Hvala ti na tome, imaš veeeeliku moć rasuđivanja i zaključivanja... sve u svemu, veoma zrela osoba (kao i većina na ovom forumu). | |
|
| |
zvrc Supermoderator
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Sre Jan 09, 2008 1:09 am | |
| hejj_bl nisi naveo odakle je taj citat koji si istakao ili je to nesto tvoje, samo prebaceno iz drugog izvora eh, i konacno da se neko pojavi i u ovoj temi mozda ja previse pisem pa ljudi ucute i razmisljaju | |
|
| |
Psychon@ut Administrator
Broj poruka : 469 Starost : 35 Lokacija : Chinatown Zanimanje : student biologije Član od : 07.06.2007
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Sre Jan 09, 2008 1:58 am | |
| Ne ne, samo ti piši, lijepo je čuti druge perspektive . Jedno pitanje, šta je to roditeljska ljubav, ili prijateljska ljubav ? Stav prema svijetu ? (: Zaljubljenost nije ... (: | |
|
| |
zvrc Supermoderator
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Sre Jan 09, 2008 2:53 am | |
| ljubav prema roditeljima (i ljubav prema prijateljima) je oplemenjena nagonska ljubav kroz koju upraznjavamo ljubav prema slucajnim prolaznicima | |
|
| |
hejj_bl Doživotni Maršal
Broj poruka : 117 Starost : 35 Lokacija : Banja Luka, Republika Srpska, BiH, Evropa Član od : 09.06.2007
| |
| |
Kleopatra Moderator
Broj poruka : 104 Član od : 10.09.2009
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Ned Sep 13, 2009 11:55 pm | |
| Zaljubljenost je ono osjećanje kada mislim da volim nekoga,želim tu osobu pored sebe, nervozna sam u njenom prisustvu,svjesna sam nekih mana te osobe ali te mane su nebitne dok neke bitne mane ne vidim(ili bolje rečeno pripisujem toj osobi vrline koje ona nema),zaljubljenost kod mene traje čak i do godinu,dvije ali odjednom nestane,iščeze a ne znam ni kako.... Ljubav je ono što se nadam da ću jednom osjetiti i da će je neko osjetiti prema meni, ljubav je vječna,to je najljepše i najuzvišenije osjećanje i teško je opisati... PS:Sigurno ćete pomisliti:"Ova je preveliki sanjar,gleda malo previše španskih serija"(oboje je ustvari istina al' ajd'.............. | |
|
| |
Psychon@ut Administrator
Broj poruka : 469 Starost : 35 Lokacija : Chinatown Zanimanje : student biologije Član od : 07.06.2007
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Pon Sep 14, 2009 11:21 pm | |
| Svako ima svoju definiciju, i upravo u tome je ljepota . | |
|
| |
hateful Moderator
Broj poruka : 51 Starost : 30 Lokacija : Prijedor, Banja Luka Član od : 03.09.2009
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Pon Sep 14, 2009 11:22 pm | |
| Ima ona: Ljubav pocinje iz znatizelje a traje iz navike | |
|
| |
Kleopatra Moderator
Broj poruka : 104 Član od : 10.09.2009
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Pon Sep 14, 2009 11:28 pm | |
| | |
|
| |
Psychon@ut Administrator
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost Pon Sep 14, 2009 11:29 pm | |
| U braku često se baš tako nešto dešava, sve pređe u naviku. Ali u tom slučaju to više nije ljubav ... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ljubav/zaljubljenost | |
| |
|
| |
| ljubav/zaljubljenost | |
|