zvrc Supermoderator
Broj poruka : 96 Član od : 30.11.2007
| Naslov: hej ti Pet Nov 30, 2007 1:09 pm | |
| Ko odlucuje zapravo o tome sta studiramo? Mi?ili roditelji ili... Jesu li nam pri izboru fakulteta presudni licni afiniteti ili pak moguca zarada, ugled u drustvu, prestiz, sigurnost zaposlenja, udovoljavanje zeljama drugih...? | |
|
Psychon@ut Administrator
Broj poruka : 469 Starost : 35 Lokacija : Chinatown Zanimanje : student biologije Član od : 07.06.2007
| Naslov: Re: hej ti Pet Nov 30, 2007 4:58 pm | |
| U mom slučaju ne odlučuju roditelji, bar ne direktno, ali svakako da su oni veoma važni, pošto je li, od njih dobijamo potrebne finansije, i bez njih većina nas nema šanse u studiranju. Čast izuzecima koji uspijevaju zarađivati za studije i život i pri tome uspješno studirati. Dalje, mislim da većina srednjoškolaca gleda kako će lakše proći u životu, pa se u skladu sa tim opredjeljuju za fakultete koji nakon završetka naizgled lako donose zaradu, ekonomski na prvom mjestu. Ja se dvoumim između Medicinskog(imam najbolje predzanje za ovaj) i nečega vezanog za ono što "baš volim" >>> Možda akademija umjetosti(kada bi bio smijer graf. dizajn(3d 2d grafika)) ili neki privatni(ako bude para ) koji je u vezi sa kompjuterskom grafikom. I ja baš u zadnje vrijeme razmišljam da li je bolje baviti se poslom koji donosi novac ali je pravi smor, ili je bolje raditi nešto što te ispunjava, u čemu uživaš, ali ne donosi novac i komforan život? | |
|
zvrc Supermoderator
Broj poruka : 96 Član od : 30.11.2007
| Naslov: Re: hej ti Sub Dec 08, 2007 5:13 pm | |
| znam samo da cemo veci dio dana provoditi na poslu takodje cemo tesko i u slobodno vrijeme izbjeci misli o poslu, dakle sta smo danas uradili, sta cemo sutra raditi, itd. osjecaj da smo korisni drustvu postizacemo takodje obavljajuci posao koji radimo postavlja se pitanje kako cemo se osjecati ako to nije posao u kome uzivamo | |
|